Słodki batonik, przygotowany na bazie bezglutenowego musli Ocelio to pyszna i pożywka przekąska, która udowadnia, że słodycze nie muszą być niezdrowe! Zapraszam do zapoznania się i wykorzystania autorskiego przepisu i zdjęcia marki Ocelio. Mam nadzieję, że będzie to ciekawa inspiracja dla Państwa.
Bezglutenowe batony z musli owsianego
Składniki:
- 250 g bezglutenowego musli owsianego (np. z owocami jagodowymi Ocelio)
- 1 banan
- 1 łyżka masła orzechowego
- 50 g orzechów
- 50 g bakalii
- 1 łyżka jagód goji
Sposób przygotowania:
- Banana zblendować, dodać masło orzechowe i całość zmiksować na gładką masę.
- Bakalie, orzechy i jagody posiekać i dodać do masy razem z płatkami. Całość dobrze wymieszać.
- Tak przygotowaną masę rozsmarować na wyłożonej papierem blasze do pieczenia.
- Piekarnik nagrzać do 180 st C i piec przez 15 minut z każdej strony. Ostudzić i pokroić w batony.
Smacznego!
Łukasz Nocuń – PR & Content Marketing Manager SFERA Group |
|