Bezglutenowe batony z musli owsianego

Słodki batonik, przygotowany na bazie bezglutenowego musli Ocelio to pyszna i pożywka przekąska, która udowadnia, że słodycze nie muszą być niezdrowe! Zapraszam do zapoznania się i wykorzystania autorskiego przepisu i zdjęcia marki Ocelio. Mam nadzieję, że będzie to ciekawa inspiracja dla Państwa.

Bezglutenowe batony z musli owsianego

Składniki:

  • 250 g bezglutenowego musli owsianego (np. z owocami jagodowymi Ocelio)
  • 1 banan
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 50 g orzechów
  • 50 g bakalii
  • 1 łyżka jagód goji

Sposób przygotowania:

  1. Banana zblendować, dodać masło orzechowe i całość zmiksować na gładką masę.
  2. Bakalie, orzechy i jagody posiekać i dodać do masy razem z płatkami. Całość dobrze wymieszać.
  3. Tak przygotowaną masę rozsmarować na wyłożonej papierem blasze do pieczenia.
  4. Piekarnik nagrzać do 180 st C i piec przez 15 minut z każdej strony. Ostudzić i pokroić w batony.

Smacznego!

Łukasz Nocuń – PR & Content Marketing Manager SFERA Group