Gęś w restauracji – zgłoś swój lokal

Już 11 listopada dowiemy się, gdzie warto wybrać się na smaczny obiad z gęsiną w roli głównej. Czekamy na zgłoszenia restauracji, które w ramach naszej dorocznej akcji „Czas na gęsinę” serwować będą potrawy z tego wyjątkowego mięsa. Zachęcamy do udziału.

Kujawsko-pomorska gęś to arystokratka wśród drobiu, a jej mięso doceniają smakosze w kraju i za granicą. Do udziału w akcji „Czas na gęsinę”, będącej nieodłącznym elementem naszej dorocznej kampanii gęsinowej zachęcamy restauracje z całego kraju. W ubiegłym roku zgłosiło się ponad 200 lokali gastronomicznych. Na zgłoszenia w tegorocznej edycji czekamy do 11 listopada.

Zgłoszenie nie wymaga żadnych opłat, wystarczy tylko wypełnić formularz online zawierający deklarację serwowania dań z gęsią w roli głównej co najmniej do 31 grudnia.

Formularz rejestracyjny  

Restauracje, które brały udział w akcji w latach poprzednich, nie muszą rejestrować się ponownie, wystarczy, że potwierdzą uczestnictwo mailowo.

Pełna lista restauracji biorących udział w akcji będzie dostępna na stronie czasnagesine.pl w zakładce Restauracje po zakończeniu naboru.

Restauracje w zamian za serwowanie dań z gęsiny zyskują pomoc w promocji w ramach kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”. Co więcej, restauratorzy otrzymują rekomendacje od swoich klientów, a lokal, który zdobędzie najlepsze opinie, zostanie nagrodzony po zakończeniu akcji. Oceny restauracji można dokonać na stronie czasnagesine.pl

Beata Krzemińska – rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

zdjęcie: Tymon Markowski