Jesienią i zimą powinniśmy szczególnie zatroszczyć się o urozmaiconą dietę. Łatwą w przygotowaniu i pyszną przekąską będzie uważane za jedno z najzdrowszych owoców świata – pełne wartości odżywczych – awokado. Wystarczy, że skropimy je sokiem z cytryny i wypełnimy rukolą oraz wędzonym łososiem. Tak skomponowana przekąska będzie nie tylko smaczna i efektowna wizualnie, ale przede wszystkim zdrowa.
Zapraszam do skorzystania z przepisu.
Awokado z wędzonym łososiem i rukolą
Składniki:
Rukola myta marki Eisberg 100 g
awokado 2 szt.
łosoś wędzony ok. 50 g
mała czerwona cebula 1 szt.
pół cytryny
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Środek skropić sokiem z cytryny (wówczas nie ściemnieje), wypełnić Rukolą, podzielonym na kawałki wędzonym łososiem oraz pokrojoną w pióra czerwoną cebulą.Oprószyć do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dominika Szalek-Kanofocka – PR Manager Orchidea Creative Group