Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie serdecznie zaprasza wszystkich zwolenników rolnictwa ekologicznego oraz żywności ekologicznej na konferencję pn. „Innowacyjne rozwiązania w rolnictwie ekologicznym – aktualne trendy i perspektywy”
Wydarzenie on-line dnia 3 grudnia 2020r. o godz. 10:00
Rejestracja na konferencję poprzez kliknięcie na poniższy link:
W programie konferencji :
Temat | Zagadnienia | Prelegent | Czas |
Otwarcie konferencji | Wprowadzenie | Dyrektor KPODR | 10:00-10:15 |
„Jakość żywności ekologicznej i jej wpływ na zdrowie” | 1. Czy żywność ekologiczna może mieć wpływ na zdrowie człowieka i dlaczego?
2. Walory jakościowe żywności ekologicznej |
Maria Rembiałkowska
SGGW
|
10:15- 11:15 |
„Nowe rozporządzenie i nowe wyzwania dla rolnictwa ekologicznego
|
1. Najważniejsze zmiany dla producentów ekologicznych;
2. Wpływ nowego rozporządzenia na produkcję ekologiczną w Polsce; 3. Co będą gwarantować nowe przepisy? |
Dorota Metera
Bioekspert |
11:15- 12:15 |
„Jak zmieniają się konsumenci żywności ekologicznej”
|
1. Jakie są obecne trendy na rynku żywności ekologicznej? – preferencje konsumentów
2. O rozwoju rynku żywności ekologicznej; |
Sylwia Żakowska-Biemans
SGGW |
12:20-13:20 |
Kontakt z osobą odpowiedzialną za konferencję: Agnieszka Dobosz-Idzik tel. 723 692 568
KPODR w Minikowie