Przepis kulinarny – Ciasteczka z brązowego ryżu

126

Tuż po świętach proponujemy przepis na lekkie i kruche ciasteczka z brązowego ryżu i płatków kokosowych. Zapraszamy do zapoznania się z autorskim przepisem marki Britta. Mam nadzieję, że będzie to ciekawa inspiracja dla Państwa.

Ciasteczka z brązowego ryżu

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego i odsączonego brązowego ryżu (np. marki Britta)
  • 3 łyżki cukru lub ksylitolu
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki pełnoziarnistej mąki orkiszowej
  • 1 szklanka wiórków kokosowych

Metoda:

  1. Wszystkie składniki (poza wiórkami) umieścić w mikserze i mieszać aż składniki się połączą.
  2. Na koniec miksowania dodać wiórki kokosowe wymieszać łyżką.
  3. W dłoniach uformować ciasteczka z masy.
  4. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 st.C aż się zarumienią.
  5. Wyciągnąć i zostawić do ostygnięcia.

Smacznego!

Łukasz Nocuń – PR & Content Marketing Specialist SFERA Group