Przepis kulinarny: Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli

Jesień w pełni, dlatego warto nieco urozmaicić naszą kuchnię! Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze świeżym pieczywem. Spróbujcie przygotować je samodzielnie, a na pewno będziecie do niej wracać!

Składniki:

  • 1/2 szklanki czerwonej fasoli (np. marki Halina) namoczonej przez noc
  • 1 czerwona cebula posiekana
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę gotować do miękkości.
  2. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie.
  3. Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut.
  4. Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

Łukasz Nocuń – Senior PR & Content Marketing Specialist SFERA Group