Jesień w pełni, dlatego warto nieco urozmaicić naszą kuchnię! Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli to ciekawe i pyszne smarowidło, które doskonale łączy się ze świeżym pieczywem. Spróbujcie przygotować je samodzielnie, a na pewno będziecie do niej wracać!
Składniki:
- 1/2 szklanki czerwonej fasoli (np. marki Halina) namoczonej przez noc
- 1 czerwona cebula posiekana
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 1 jabłko obrane i pokrojone w drobną kostkę
- 1 łyżeczka majeranku
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki mielonej papryki
- 1 łyżka sosu sojowego
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Fasolę gotować do miękkości.
- Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju aż zmięknie.
- Dodać jabłko wraz z przyprawami i całość smażyć przez 5 minut.
- Wszystkie składniki umieścić w mikserze i zmielić na pastę. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!
Łukasz Nocuń – Senior PR & Content Marketing Specialist SFERA Group |
|||