Przepis kulinarny: Sałatka z mieszanką ryżu i łososiem

Błyskawiczna i smakowita sałatka z zaskakującą mieszanką ryżów – dzikiego i parboiled – to doskonały sposób na pyszna kolację lub lekki obiad. Przekonajcie się, jak łatwo przygotować wyjątkowe danie!

Składniki:

  • 1 saszetka ryżu mieszanki ryżu Dzikiego&Parboiled (np. marki Britta)
  • 100g wędzonego łososia
  • 1 cebulka dymka posiekana wraz ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 awokado pokrojone w plastry
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • sól i pieprz
  • starta skórka i sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Metoda:

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Ugotowany ryż mieszamy z cebulką, awokado, pietruszką, sokiem z cytryny, przyprawami i oliwą.
  3. Wymieszaną sałatkę wykładamy na talerz i na niej układamy plastry łososia. Całość oprószamy skórką z cytryny.

Smacznego!

Łukasz Nocuń – Senior PR & Content Marketing Specialist SFERA Group