Szymon Brukwicki poleca wigilijnego dorsza po grecku

W ten wigilijny wieczór tak zwana „ryba po grecku” gości prawie na każdym polskim stole. W wielu regionach przyrządza się to danie według regionalnych przepisów. W tym odcinku dzielę się z Wami moją recepturą, która jest prosta i smaczna. Bo przecież o to chodzi, żeby było szybko, banalnie, a zarazem pysznie.

Składniki:
– włoszczyzna tara (3 szt. marchew, 1/2 szt. seler korzeń, 1szt. pietruszka korzeń) – musztarda 1 łyżka – koncentrat pomidorowy 2 łyżki – masło 1/2 szt. -ketchup 2 łyżki – białe wino wytrawne 150 ml – cebula 1 szt (pokrojona w piórka) – ziele angielskie 4 szt – liść laurowy 2 szt – mąka Malczewski 100g – dorsz 500g – olej do smażenia.
Link do filmików  z przepisem:
Szymon Brukwicki – Masterclass Chef