Jesienne musli z suszonymi owocami

Jesienna aura nastraja do pożywnych śniadań pełnych suszonych owoców i orzechów. Na poranny posiłek polecamy nasze bezglutenowe musli z jabłkami i cynamonem, które doskonale łączy się z naturalnym jogurtem lub napojami roślinnymi Ocelio. Energetyczny poranek zapewniony!

Składniki:

  • 1 szklanka musli owsianego (np. z jabłkiem i cynamonem Ocelio)
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 10 orzechów nerkowca
  • 6 suszonych śliwek
  • 6 suszonych moreli
  • 2 łyżki rodzynek
  • jogurt naturalny

Metoda:

  1. Śliwki i morele pokroić na mniejsze części.
  2. Całość wymieszać w misce ze szklanką musli i pozostałymi składnikami.
  3. Dodać jogurt naturalny

Ocelio