Magda Gessler w Zielonych Arkadach

26 i 27 października 2019 roku bydgoskie Centrum Handlowe wypełni się smakowitym aromatem wyczarowanym przez mistrzów kuchni. Podczas pokazów, warsztatów i degustacji swój kunszt kulinarny zaprezentują Magda Gessler, Grzegorz Parczewski oraz Kuba Tomaszczyk i Paulina Foremny – finaliści MasterChef Junior. W końcu gotowania najlepiej uczyć się od najlepszych!

Gotowanie jest sztuką i może być świetną zabawą, o czym przekonają się wszyscy odwiedzający Zielone Arkady w ostatni weekend października. W specjalnie zaaranżowanej strefie pojawi się cała gama znanych kucharzy, którzy odkryją spektrum nowych smaków. 26 października bydgoskie Centrum gościć będzie młodych adeptów sztuki kulinarnej, finalistów MasterChef Junior: Kubę Tomaszczyka – pomysłowego i pełnego pasji 16-latka oraz Paulinę Foremny, która nie boi się wyzwań i chętnie eksperymentuje z potrawami. Nie zabraknie także utalentowanego kucharza z Bydgoszczy – Grzegorza Parczewskiego. To kilkukrotny rekordzista Guinnessa w różnych kategoriach, m.in. na największe Funghi Trifolati, laureat wielu prestiżowych nagród oraz prowadzący Akademię Smaku. Gwiazdą wydarzenia będzie Magda Gessler – charyzmatyczna i znana restauratorka, która w Zielonych Arkadach 27 października nie tylko przygotuje wybrane przez siebie potrawy, ale także udzieli niezbędnych kulinarnych wskazówek.
Głęboko wierzymy, że kuchnia i gotowanie łączą ludzi, a wspólne odkrywanie nowych smaków jest okazją do spędzenia czasu razem. Wydarzenie zorganizowane w Zielonych Arkadach doda Państwu mnóstwa kulinarnych inspiracji – mówi Ewa Krassowska, dyrektor Zielonych Arkad.
Obecność utalentowanych kucharzy, pokazy kulinarne oraz degustacja przygotowanych smakołyków – to przepis na sukces weekendowych warsztatów. Impreza odbędzie się 26 i 27 października w Zielonych Arkadach na Placu Eventowym, w godzinach od 13:00-18:00.

 

Gabriela Wołowiec – Assistant PR Manager PR Inspiration