Przepis kulinarny: Bezglutenowy makaron muszelki z warzywami i pieczarkami

Makaron to lekki i szybki dodatek do wielu dań. Polecamy przepis na przygotowanie aromatycznego i bezglutenowego dania z estetycznym makaronem muszelki z dodatkiem warzyw, ziół i pieczarek. Danie idealnie nadaje się na letni obiad, szczególnie dla osób, które nie mogą spożywać glutenu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Mam nadzieję, że będzie to ciekawa inspiracja dla Państwa.

Bezglutenowy makaron muszelki z warzywami i pieczarkami

Składniki:

  • 1 opakowanie (250 g)bezglutenowego makaronu muszelki Ocelio
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 2 ząbki czosnku posiekane
  • 200g świeżego szpinaku
  • 100g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 70g miąższu dyni pokrojego w drobną kostkę
  • 10szt pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Tarty parmezan
  • Sól, pieprz
  • Oliwa

Metoda:

  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy przez 2 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy przez kolejną minutę. Dodajemy pieczarki i smażymy aż zmiękną. Na koniec dodajemy szpinak, dynie i pomidorki.
  3. Całość dusimy przez 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Mieszamy z makaronem i podajemy oprószone pietruszką i parmezanem

Smacznego!

Ocelio.pl