Warsztaty kulinarne w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku

Dnia 22 listopada 2019r. w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego
w Wyrzysku odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Sosy w roli głównej”.

Dzięki uprzejmości szefa kuchni w Restauracji Tawerna Toscana w Pile Pani Anny Grzeszczuk młodzież miała okazję obserwować i nauczyć się całego procesu technologicznego przygotowania różnych sosów. Wyrazisty w smaku sos z pomidorów koktajlowych, demi glace czy serowy doskonale komponowały się z polędwiczką wieprzową przygotowaną przez uczniów. Natomiast delikatne w smaku sosy szpinakowy oraz cytrynowy stanowiły doskonałe uzupełnienie smaku dla roladek drobiowych.

W trakcie warsztatów młodzież CKZiU zdobyła dodatkowe umiejętności i podniosła swoje kwalifikacje zawodowe. Czekamy na następne warsztaty i serdecznie dziękujemy za dzisiejsze, a szczególne podziękowania kierujemy w stronę właściciela Tawerny Toscana Pana Zenona Hołubowskiego.

Jułga Sylwia
Emilia Szamara