Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” w Nakle nad Notecią zaprasza mieszkańców powiatu nakielskiego na Finał Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”
Termin Finału: 25.06.2021 r., godz. 16.00
Miejsce Finału : Zajazd WIK w Ślesinie
Główną atrakcją Finału będzie pokaz kulinarny, który zaprezentuje Mariusz Szwed – Finalista 3. sezonu programu „MasterChef”
W programie Finału:
-
Ocena dań głównych, zgłoszonych do konkursu (regulamin konkursu oraz karty zgłoszeń: www.krajna-paluki.cna.org.pl)
Skład komisji konkursowej:
-
Mariusz Szwed – finalista 3. sezonu programu „MasterChef”,
-
Wiesława Czajkowska – właścicielka Zajazdu WiK w Ślesinie,
-
Henryka Tracz – przedstawiciel Zarządu LGD;
-
wykład „Historia od kuchni – z garami przez wieki”, który poprowadzi kustosz Muzeum Ziemi Krajeńskiej, Anna Sergot;
-
Wręczenie nagród w konkursie Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”,
-
pokaz kulinarny, przygotowanie 3 dań(przystawka, danie główne, deser) wraz z degustacją w wykonaniu kucharza Mariusza Szweda- finalisty 3. sezonu programu „MasterChef”
Organizatorem konkursu Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk” jest Zarząd Stowarzyszenia „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk”.
W związku z ograniczoną ilością miejsc, prosimy o wcześniejszą rezerwację, pod nr telefonu 577 753 019, zgłoszenia przyjmujemy do 18.06.2021 r.
Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny I Pałuk” w Nakle nad Notecią