Zapraszamy na Finał Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”

Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” w Nakle nad Notecią zaprasza mieszkańców powiatu nakielskiego na Finał Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”

Termin Finału: 25.06.2021 r., godz. 16.00

Miejsce Finału : Zajazd WIK w Ślesinie

Główną atrakcją Finału będzie pokaz kulinarny, który zaprezentuje Mariusz Szwed – Finalista 3. sezonu programu „MasterChef”

W programie Finału:

Skład komisji konkursowej:

  • Mariusz Szwed – finalista 3. sezonu programu „MasterChef”,

  • Wiesława Czajkowska – właścicielka Zajazdu WiK w Ślesinie,

  • Henryka Tracz – przedstawiciel Zarządu LGD;

  • wykład „Historia od kuchni – z garami przez wieki”, który poprowadzi kustosz Muzeum Ziemi Krajeńskiej, Anna Sergot;

  • Wręczenie nagród w konkursie Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”,

  • pokaz kulinarny, przygotowanie 3 dań(przystawka, danie główne, deser) wraz z degustacją w wykonaniu kucharza Mariusza Szweda- finalisty 3. sezonu programu „MasterChef”

Organizatorem konkursu Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk” jest Zarząd Stowarzyszenia „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk”.

W związku z ograniczoną ilością miejsc, prosimy o wcześniejszą rezerwację, pod nr telefonu 577 753 019, zgłoszenia przyjmujemy do 18.06.2021 r.

Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny I Pałuk” w Nakle nad Notecią