Kuchnia kreolska – kulinarna podróż po smakach uczniów z Lubaszcza

Kuchnia kreolska to  wyjątkowe połączenie smaków kuchni francuskiej, karaibskiej, afrykańskiej oraz kulinarnego dziedzictwa południowych Stanów Zjednoczonych.

Uczniowie klasy 3a Zespołu Szkół im. Wł. Łokietka w Lubaszczu kształcący się w zawodzie kucharz odbyli kulinarną  podróż po smakach i atmosferze Nowego Orleanu z autentycznymi potrawami kuchni kreolskiej, oryginalną swingową muzyką oraz pomocną i serdeczną obsługą. Młodzież doznała euforii aromatu w restauracji „Luizjana” w Bydgoszczy.

To już kolejna wyprawa młodych adeptów gastronomii po kuchniach narodowych.

„Nie ma bardziej szczerej miłości , niż miłość do jedzenia”

G. B. Shaw

 

Agnieszka Andrzejewska – Zespół Szkół w Lubaszczu