24 listopada mija termin zgłoszeń do konkursu kulinarnego

Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Krajny i Pałuk” zaprasza do udziału wXIX Konkursie Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”

Zachęcamy Koła Gospodyń Wiejskich, sołectwa oraz inne organizacje (formalne i nieformalne, w tym: stowarzyszenia, fundacje, OSP), działające na terenie powiatu nakielskiego, do udziału w konkursie.

Do wyboru 3 kategorie:

  1. Wytrawne Smaki Krajny i Pałuk (potrawa o charakterze wytrawnym);
  2. Słodkie Smaki Krajny i Pałuk (wyroby cukiernicze i piekarnicze);
  3. Smaki Krajny i Pałuk zamknięte w słoiku (przetwory owocowe, warzywne, mieszane, inne przetwory, z wyłączeniem napojów alkoholowych).

Z zastrzeżeniem, iż każdy podmiot może zgłosić do Konkursu maksymalnie dwa Smaki Krajny i Pałuk. W sytuacji zgłoszenia dwóch Smaków Krajny i Pałuk do Konkursu, drugi Smak Krajny i Pałuk musi przynależeć do kategorii: Smaki Krajny i Pałuk zamknięte w słoiku.

Karty zgłoszeń prosimy dostarczyć do biura LGD (ul. Powstańców Wlkp. 6, Nakło nad Notecią) w terminie od 09.11.2023 r. do 24.11.2023 r. do godziny 15.00 (włącznie) osobiście, za pośrednictwem poczty tradycyjnej bądź mailowo (biuro@rlks.naklo.pl). O terminowości złożenia zgłoszenia decyduje data wpływu do biura LGD. Regulamin oraz karty zgłoszeń znajdują się w plikach do pobrania poniżej.

Prezentacja Smaków Krajny i Pałuk oraz ich ocena nastąpi podczas finału Konkursu:
Termin: 01.12.2023 r., godz. 16.00
Miejsce: Gminne Centrum Kultury i Biblioteki im. Klary Prillowej w Kcyni

Zapraszamy mieszkańców powiatu nakielskiego!

Szczegóły: www.krajna-paluki.cna.org.pl

Pliki do pobrania:

  1. Regulamin XIX Konkursu Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”.
  2. Karta Zgłoszenia.

 

Stowarzyszenie Partnerstwo dla Krajny i Pałuk w Nakle nad Notecią