Tatar z gęsiej piersi sianem wędzony, poleca Szymon Brukwicki

Od dawien dawna Gęś należy do bardziej wykwintnych dań w większości kuchni świata. Jej szlachetność i wynikający z niej smak są odzwierciedleniem są odzwierciedleniem rangi dnia święta, w którym się ją przyrządza. Przyrządzenie jej nie jest trudne, ale wymaga jednak zaangażowania w kulinarne poczynania i dobór kompozycji smakowo – zapachowych.
Różnorodność dań jakie możemy przyrządzić ogromna, a ci co umieją gotować z fantazją, mają nieograniczone pole do działania. Tak, więc zapraszam Was w tym odcinku do przyrządzenia „Tataru z gęsiej piersi  sianem wędzony z sosem z podgrzybka i jajkiem przepiórczym”. Zapraszam do wspólnego gotowania.
Szymon Brukwicki – Masterclass Chef 
SKŁADNIKI
Tatar: (2 porcje) 1/2 fileta z gęsiej piersi 100 g ogórek konserwowy 100g szalotka 50 g kapary 2 przepiórcze jajka Sól, pieprz do smaku Oliwa z oliwek 2 garści siana (do wędzenia) Sos z podgrzybka 100g marynowanego podgrzybka brunatnego 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy Dijon