REKLAMA
Aktualności
2017-10-20
Nadzwyczajne Zebranie Wyborcze ...
2017-10-20
Protest Ratowników Medycznych ...
2017-10-20
The English Drama Club na warsztatach ...
2017-10-20
"Spotkanie z Azją" - niezapomniana ...
2017-10-20
Sławomir Głowala, pasjonat muzyki ...
Nakło
Informator miejski
Sport
Miasto muzyki
Kontakt
Polecamy
Muzeum Powstanie

Muzeum



Dariusz Domek

Aktualności

Osładzamy pochmurne poranki. Deser ryżowy z mango

Gdy nadchodzi jesień, mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób! Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!

Deser ryżowy z mango

Składniki:

- Ryż 1 szklanka

- Mango pokrojone w kostkę  1 sztuka   

- Cukier trzcinowy   1 łyżka

- Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM Piątnica) 600ml

- cukier waniliowy 1 opakowanie

Wykonanie:

Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.

Ewelina Duchnik - Młodszy Specjalista ds. PR