Konfitury Matecznik: Smak natury w słoiku

W dzisiejszym zabieganym świecie, kiedy coraz częściej poszukujemy autentycznych doznań kulinarnych. Warto zwrócić uwagę na produkty, które kuszą wyjątkowością i zapraszają w podróż przez smaki regionu Puszczy Białowieskiej . Jedne w swoim rodzaju konfitury Matecznik.

Konfitury Matecznik, stworzone przez Constans Group , zostały nominowane w ramach XX edycji Konkursu Podlaska Marka.

Konfitury Matecznik pochodzą z z okolic Puszczy Białowieskiej i powstały z wielkiej miłości do natury i tradycyjnych smaków. To starania właściciela oraz troska o każdy szczegół produkcji, a także nieustanne dążenie do doskonałości sprawiają, że każdy słoik pełen jest autentycznego smaku darów tego regionu.

Co sprawia, że Konfitury są tak wyjątkowe? To przede wszystkim naturalne i świeże owoce z najczystszych ekologicznie zakątków Puszczy, ale również tradycyjne receptury pochodzące z tego niezwykłego regionu. Wytwarzanie konfitur opiera się bowiem na tradycyjnych przepisach i metodach pasteryzowania, przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Konfitury Matecznik nie zawierają dodatku sztucznych barwników i konserwantów,  co gwarantuje że każda łyżeczka to naturalna przyjemność, bez zbędnych dodatków.

Matecznik, to także synonim szacunku dla środowiska naturalnego, firma stosuje bowiem proekologiczne rozwiązania w ramach procesu produkcji, tym samym realizując zasady zrównoważonego rozwoju j  efektywnie zarządzając zasobami oraz chroniąc bioróżnorodność. Matecznik troszczy się również o lokalną społeczność, bowiem w całym procesie tworzenia i dystrybucji konfitur zatrudnieni są mieszkańcy regionu.

 

 

 

Łukasz Roszkowski – Specjalista ds. PR