Płatki ryżowe z musem malinowym i owocami

Płatki ryżowe to doskonała alternatywa dla uwielbianych przez wielu płatków owsianych. Przygotowane z ulubionymi owocami oraz miodem będą pysznym i wartościowym śniadaniem na słodko. Zapraszam do zapoznania się z autorskim przepisem i zdjęciem marki Halina. Mam nadzieję, że będzie to ciekawa inspiracja dla Państwa.

Płatki ryżowe z musem malinowym i owocami

Składniki:

  • 3 łyżki płatków ryżowych (np. marki Halina)
  • 1szklanka napoju roślinnego lub zwykłego mleka
  • 1 łyżka miodu
  • Dowolne owoce
  • Orzechy nerkowca

Mus:

  • 100g mrożonych malin
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

  1. W rondelku zagotować mleko z płatkami i miodem. Całość gotować 3 minuty ciągle mieszając.
  2. W drugim rondelku zagotować maliny z miodem i odrobiną wody aż maliny się rozpadną. Następnie zblendować na gładki mus.
  3. Orzechy prażyć na suchej patelni. Owoce umyć i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. Płatki podawać z musem malinowym, owocami i orzechami

Smacznego!

Łukasz Nocuń – PR & Content Marketing Manager SFERA Group