Płatki ryżowe to doskonała alternatywa dla uwielbianych przez wielu płatków owsianych. Przygotowane z ulubionymi owocami oraz miodem będą pysznym i wartościowym śniadaniem na słodko. Zapraszam do zapoznania się z autorskim przepisem i zdjęciem marki Halina. Mam nadzieję, że będzie to ciekawa inspiracja dla Państwa.
Płatki ryżowe z musem malinowym i owocami
Składniki:
- 3 łyżki płatków ryżowych (np. marki Halina)
- 1szklanka napoju roślinnego lub zwykłego mleka
- 1 łyżka miodu
- Dowolne owoce
- Orzechy nerkowca
Mus:
- 100g mrożonych malin
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
- W rondelku zagotować mleko z płatkami i miodem. Całość gotować 3 minuty ciągle mieszając.
- W drugim rondelku zagotować maliny z miodem i odrobiną wody aż maliny się rozpadną. Następnie zblendować na gładki mus.
- Orzechy prażyć na suchej patelni. Owoce umyć i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. Płatki podawać z musem malinowym, owocami i orzechami
Smacznego!
Łukasz Nocuń – PR & Content Marketing Manager SFERA Group |
|