Mamy nadzieję, że wiosenna pogoda zostanie wkrótce z nami na dobre, dlatego przygotowaliśmy słoneczny przepis na bananowy koktajl z masłem orzechowym i nasionami chia. Do jego przygotowania wykorzystaliśmy roślinny napój ryżowy marki Ocelio.
Zapraszam do zapoznania się i wykorzystania niezwykle prostego przepisu i autorskiego zdjęcia marki Ocelio. Mam nadzieję, że będzie to ciekawa inspiracja dla Państwa.
Bananowy koktajl z nasionami chia
Składniki:
- 1 szklanka napoju ryżowego (np. marki Ocelio)
- 1 banan
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka nasion chia
Metoda:
- Bezglutenowy napój ryżowy, banana pokrojonego w plasterki oraz masło orzechowe umieszczamy w blenderze i miksujemy na jednolitą masę.
- Do zmiksowanego koktajlu dodajemy łyżkę nasion chia i całość umieszczamy na godzinę w lodówce.
- Nasiona chia pęcznieją, jeśli koktajl okaże się za gęsty, dolewamy odrobinę napoju ryżowego i mieszamy.
Smacznego!
www.ocelio.pl