Przepis kulinarny: Bananowy koktajl z nasionami chia

Mamy nadzieję, że wiosenna pogoda zostanie wkrótce z nami na dobre, dlatego przygotowaliśmy słoneczny przepis na bananowy koktajl z masłem orzechowym i nasionami chia. Do jego przygotowania wykorzystaliśmy roślinny napój ryżowy marki Ocelio.

Zapraszam do zapoznania się i wykorzystania niezwykle prostego przepisu i autorskiego zdjęcia marki Ocelio. Mam nadzieję, że będzie to ciekawa inspiracja dla Państwa.

Bananowy koktajl z nasionami chia

Składniki:

  • 1 szklanka napoju ryżowego (np. marki Ocelio)
  • 1 banan
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka nasion chia

Metoda:

  1. Bezglutenowy napój ryżowy, banana pokrojonego w plasterki oraz masło orzechowe umieszczamy w blenderze i miksujemy na jednolitą masę.
  2. Do zmiksowanego koktajlu dodajemy łyżkę nasion chia i całość umieszczamy na godzinę w lodówce.
  3. Nasiona chia pęcznieją, jeśli koktajl okaże się za gęsty, dolewamy odrobinę napoju ryżowego i mieszamy.

Smacznego!

www.ocelio.pl