Przepis kulinarny: Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO

Serdecznie zachęcam do wykorzystania załączonego przepisu na idealne, letnie grillowane cukinie z kaszą jaglaną BIO marki Halina.

Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO)
  • 2 ząbki czosnku
  • 5szt suszonych pomidorów
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
  • 100g sera feta
  • 1szt cukini
  • 2szt papryki podłużne
  • 2szt pieczarek portobello
  • Oliwa
  • Sól i pieprz

Metoda:

  1. Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.
  2. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukinii i papryk posiekać i dodać do farszu.
  3. Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.

    Smacznego!

Magdalena Brzęczek – Senior PR & Content Marketing Specialist SFERA Group